DISTRIBUIE PE

Art & Play Therapy impreuna cu Tzuby’s Kids

Art & Play Therapy impreuna cu Tzuby’s Kids

Citește în continuare

Citește în continuare

Începând cu iunie 2018, SG EBS face parte din proiectul Art & Play Therapy, organizat de asociatia Tzuby’s Kids.

60.000 de copii sunt abandonați în România. Peste 20.000 dintre aceștia sunt plasați în instituții de stat și 93% nu pot fi adoptați deoarece nu sunt declarați acceptabili din cauza unor probleme emoționale grave. Raportul ARFO – o analiză independentă a sistemului de protecție a copilului din România arată că doar 1,5% dintre copiii din centrele de plasament sunt adoptabili și 1 din 5 copii nu are nicio șansă de a părăsi sistemul înainte de a implini 18 ani.

Având în vedere această situație, proiectul Art & Play Therapy are ca scop diminuarea simptomelor emoționale și comportamentale specifice copiilor cu istoric de trauma, prin dezvoltarea psihosocială durabilă a copiilor care au suferit abandon, neglijență gravă și abuz.

Cum se intampla acest lucru?

Prin artă, deoarece terapia prin artă și joc contribuie la recuperarea și ameliorarea simptomelor specifice copiilor care au fost abuzați, neglijați sau abandonați. Ei identifică căi care îi ajută pe copii să-și trateze traumele prin metode non-lingvistice (joc, pictură, muzică) până când o pot face prin cuvinte.

Care sunt principalele rezultate?

  • Înțelegerea emoțiilor și creșterea capacității de relationare,
  • Îmbunătățirea abilităților de atenție și concentrare,
  • Scăderea tensiunii și a frustrării,
  • Dezvoltarea abilităților de comunicare și exprimare,
  • Dezvoltarea imaginației creative,
  • Abilitatea de a depăși temerile și fobiile.

Pe lângă susținerea acestui proiect, în septembrie vom organiza și ateliere de lucru pe tema „Ce înseamnă să fii voluntar” prin care reprezentanții Tzuby’s Kids vor explica de ce să fii voluntar, ce implică acest lucru și mai ales cât de mult poți contribui pentru binele celor din jur.