DISTRIBUIE PE

Implicarea SG EBS în comunitate Sprijinirea viitorilor IT SuperStars, in programul CODE Kids

Implicarea SG EBS în comunitate Sprijinirea viitorilor IT SuperStars, in programul CODE Kids

Citește în continuare

Citește în continuare

Pe 27 noiembrie, SG EBS a primit o vizită foarte specială: 34 de copii de la CODE Kids cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani au venit în birourile noastre, împreună cu 12 bibliotecari. A fost o zi in care „tinerii profesioniști” au interacționat cu multi dintre colegii nostri și au avut șansa sa-și prezenta proiectele și realizarile în domeniul IT.

Copiii ne-au prezentat roboti construiti chiar de ei, aplicații mobile, jocuri și diverse programe pe care au invatat sa le dezvolte. Micii vizitatori au demonstrat ca deja sunt „fluenți” în limbajele Java și C ++ și ne-au impresionat cu abilitățile si munca lor.

În prima parte a zilei, aceștia si-au prezentat proiectele in cadrul unei expozitii si au interactionat cu echipa SG EBS, urmand ca apoi sa fie randul nostru sa ii invatam ceva: colegul nostru, Orlando Pirlog, IT Developer, a organizat un atelier interactiv pentru copii, în care au discutat despre diferitele programe software Arduino, Scratch, Green Foot, dar și despre noile tendințe și provocări din domeniul IT.

Pentru a înțelege mai bine ce fac acești copii și cum funcționează proiectul, CODE Kids își propune să creeze o comunitate activă de copii, tineri și bibliotecari, care să contribuie atât la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor, cât și la implicarea comunității. Acest sistem complex de formare și atelierele de competențe digitale creează noi oportunități pentru explorarea lumii digitale, astfel încât 380 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani din mediul rural și din zonele urbane mai putin dezvoltate vor fi încurajați să se implice mai activ și chiar să-și cladeasca o carieră în domeniul IT.

Cu aceasta ocazie am reușit să le înțelegem mai bine nevoile și modul în care ne putem implica pentru a ajuta un proiect atât de ambițios.

SG EBS va continua să susțină CODE Kids și pe copiii implicați în acest proiect. Există 38 de cluburi CODE Kids în România și ne propunem să le echipăm pe fiecare dintre ele cu cate 5 computere, pentru ca acesti copiii să aibă mijloacele necesare pentru a învăța. De asemenea, investighează posibilitatea de a avea o echipă de mentori de la SG EBS, care să le poată sprijini, să îi îndrume și să le ajute cu proiectele lor. Știm că cea mai importantă parte a dezvoltării unui copil este abordarea umană, așa că programul de mentorat va fi un pilon foarte important pentru acest proiect.

Suntem bucuroși că am avut ocazia să ne întâlnim cu acești copii și să vedem lucrurile uimitoare pe care le pot face cand sunt sprijiniti.