DISTRIBUIE PE

Inovația in domeniul financiar

Inovația in domeniul financiar

Citește în continuare

Citește în continuare

Inovație, un cuvânt foarte utilizat în ultima perioada, se referă pe scurt la crearea sau îmbunătățirea unui serviciu, produs, proces sau chiar practici care aduc valoare organizațiilor și clienților.

de Valentina Ilie

Inovarea se află în centrul competitivității în orice industrie și nu este o opțiune, ci mai degrabă o obligație pentru a avea capacitatea de adaptare necesară pentru a reuși.

Privind ilustrația de mai jos, putem observa că a existat o ciclicitate a perioadelor prospere și a recesiunilor în ultimii 250 de ani. Potrivit Carlotei Perez, există episoade de crestere si declin o dată la jumătate de secol, care au loc în mod regulat la mijlocul fiecărei revoluții tehnologice (Andrea Pyka și Hans-Peter Burghof, 2014, după Perez Carlota , 2002).  Ne aflăm acum în epoca de aur a secolului 21, bucurându-ne de tehnologie, însă ne confruntăm cu provocarea de a ține pasul cu schimbarea în toate formele ei.

Fig 1. Prosperități, recesiuni și epoci de aur (Andrea Pyka and Hans-Peter Burghof, 2014, dupa  Perez Carlota, 2011)

 

Diviziile financiare ale centrelor de servicii sunt acum în fruntea  procesului de inovare, deschizând calea către eficiență, conformitate și valoare strategică pentru toate organizațiile. Această transformare este, desigur, alimentată de progresele tehnologice, optimizarea proceselor și urmărirea continuă a excelenței operaționale. În divizia noastră de Finance inovarea este o activitate la care toți colegii noștri contribuie, împărtășindu-și în mod deschis experiențele și propunând soluții bazate pe expertiza lor.

Utilizarea progreselor tehnologice, cum ar fi instrumente de automatizare, inteligență artificială, cloud computing sau soluții de optimizare a proceselor, precum Lean Six Sigma , ne ajută pe noi, SG GSC, să rămânem competitivi pe piață și să oferim cele mai bune servicii posibile clienților și partenerilor noștri. Desigur, toate aceste schimbări nu ar putea avea loc fără ajutorul colegilor noștri. De aceea, investim și în dezvoltarea cunoștințelor sau deprinderea de noi abilități care vor îmbunătăți performanțele echipelor noastre pentru a lucra cu multe dintre aceste noi tehnologii și instrumente. Impactul individual poate părea mai mic, însă impactul colectiv este chiar semnificativ.

În general, integrarea acestor tehnologii nu numai că optimizează procesele, ci ne asigură și că suntem la curent cu cerințele naționale și internaționale, că oferim colegilor posibilitatea de a-și dezvolta în continuare cariera, de a învăța noi abilități și de a se adapta la mediul dinamic din sectorul serviciilor financiare.

Inovarea poate contribui și la creșterea eficienței. De exemplu, în divizia noastră de Finance am reușit să reducem volumul activitatilor de revizuire manuala pentru mai multe rapoarte de reglementare cu până la 75% utilizând fie tehnologii low-code, cum ar fi Alteryx/Power BI, fie automatizări la comandă prin intermediul limbajului de programare Python.

Inovația în diviziile financiare ale centrelor de servicii nu se referă doar la adoptarea celor mai noi tehnologii, ci și la regândirea proceselor, la creșterea valorii strategice și la promovarea unei culturi bazate pe îmbunătățire continuă. Astfel, companiile pot trece dincolo de rolurile tradiționale și pot deveni factori esențiali ai succesului, agilității și rezilientei într-un mediu aflat în schimbare rapidă.

 

Dacă toate aceste informații îți par destul de interesante, te asteptăm alături de noi în călătoria noastră de inovare continuă a activității SG GSC. Astfel, poți să faci parte dintr-o companie din România certificată Great Place To Work.

 

Bibliografie: Andreas Pyka, Hans-Peter Bufghof, Innovation and Finance, Routledge Publishing House, 2014, https://www.google.fr/books/edition/Innovation_and_Finance/5dscAAAAQBAJ?hl=fr&gbpv=1&dq=innovation+in+finance&printsec=frontcover

ALTE EVENIMENTE CARE TE-AR PUTEA INTERESA