DISTRIBUIE PE

Laureatii programului EduClick – Dam Click pe Romania 2019, editia a II-a

Laureatii programului EduClick – Dam Click pe Romania 2019, editia a II-a

Citește în continuare

Citește în continuare

Inainte de faza de jurizare a celei de-a doua editii a programului EduClick – Dam Click pe Romania 2019, ziua de 21 octombrie era cea in care urma sa anuntam numele celor 20 de laureati – initiatori de proiecte educationale derulate in sprijinul celor vulnerabili. Ne bucuram ca astazi putem, de fapt, sa anuntam numele a 30 de laureati in acest program din platforma EduClick. Acest lucru este posibil datorita deciziei Societe Generale European Business Services, partener principal al celei de-a doua editii a programului Dam Click pe Romania 2019, de a sustine suplimentarea cu 150 de calculatoare a totalului disponibil. Astfel, prin lista de mai jos, anuntam astazi numele proiectelor educationale inscrise in competitie care au fost selectate in faza de jurizare pentru a beneficia de 450 de calculatoare reconditionate in atelierul reconect al Ateliere Fara Frontiere.

Pentru aceasta editie a programului, am primit solicitari de calculatoare din partea initiatorilor a 114 proiecte educationale. S-au solicitat in total 1.619 calculatoare, de peste 5 ori mai multe decat numarul initial disponibil, de 300.

Cei 30 de laureati ai acestei editii a programului EduClick – Dam Click pe Romania 2019 provin din 20 de judete ale tarii, avand in total 6.389 de beneficiari finali – elevi, profesori, specialisti in educatia celor cu nevoi speciale.

Printre proiectele educationale laureate in cadrul acestei editii a programului EduClick – Dam Click pe Romania 2019, care este sustinut si anul acesta de Up Romania si Fundatia Up, regasim initiative cu impact social, multe dintre ele mizand pe folosirea echipamentelor IT in construirea unui viitor mai bun pentru tinerii si copiii din comunitati defavorizate. Printre proiectele inscrise se numara unele dedicate

  • formarii de competente TIC care sa fie utilizate de elevi ca instrumente de invatare si autocunoastere,

  • imbunatatirii calitatii educatiei in scolile din mediul rural prin transformarea procesului de predare – invatare,

  • incurajarii elevilor sa se implice in discipline si diferite activitati extrascolare menite sa le stimuleze creativitatea si interesul pentru proiecte de educatie nonformala si competitii scolare, dar si

  • alfabetizarii digitale a copiilor cu nevoi speciale.

Un coordonator de proiect a punctat si nevoia copiilor de a accesa continutul de pe CD-urile incluse in manualele actuale, atat in invatamantul primar cat si in cel gimnazial, pentru a beneficia de experienta unui stil de invatare interactiv:

„Vrem ca aceste CD-uri sa nu mai fie bibelouri in scoala sau in bibliotecile copiilor.”

Ne bucuram sa vedem ca un numar mare de profesori se implica in astfel de initiative, ajutandu-si elevii sa isi dezvolte abilitatile care le vor fi utile pe piata muncii, in dezvoltarea personala si invatarea pe tot parcursul vietii.

Pentru a vedea lista laureatilor acestei editii, accesati link-ul de mai jos.

LISTA LAUREATI EDUCLICK – DAM CLICK PE ROMANIA 2019, EDITIA A II-A

Asociatia Ateliere Fara Frontiere le multumeste tuturor celor care au inscris proiecte in competitie si le reaminteste ca au sansa de a fi selectati ca beneficiari ai unor donatii de calculatoare reconditionate in alte programe din platforma EduClick, chiar daca acum nu se afla pe lista laureatilor.

Totodata multumeste pentru sprijin Societe Generale European Business Services, partener principal al celei de-a doua editii a EduClick – Dam Click pe Romania 2019, si Up Romania si Fundatiei Up, care au sprijinit pentru al doilea an consecutiv acest program.

ALTE EVENIMENTE CARE TE-AR PUTEA INTERESA