DISTRIBUIE PE

Pentru al treilea an la rand suntem premiati pentru implicarea in sustinerea educatiei si dezvoltarii comunitatilor dezavantajate!

Pentru al treilea an la rand suntem premiati pentru implicarea in sustinerea educatiei si dezvoltarii comunitatilor dezavantajate!

Citește în continuare

Citește în continuare

Doua noi distinctii primite pentru rezultatele deosebite obtinute de programul We Care Together!

Responsabilitatea sociala corporativa (CSR), un concept fundamental integrat inca de la inceputuri in activitatile noastre de business si ale Grupului din care facem parte, a ajuns in zilele noastre sa joace un rol fundamental in viata mediului de afaceri din afara si din tara, indiferent de industria de care vorbim.

CSR-ul trece din ce in ce mai mult de la un aspect „optional” la unul considerat necesar din dorinta afacerilor de a-si scadea impactul asupra mediului inconjurator si de a avea o contributie reala in cresterea comunitatilor din care fac parte si in solutionarea problemelor sociale presante.

Schimbarea de perspectiva ne arata ca aceasta directie, alaturi de eforturile noastre constante din ultimii 12 ani, dau roade, avand in vedere ca a face fapte bune este singura investitie care nu poate esua.

Tocmai de aceea, impreuna cu colegii nostri ne implicam constant in a oferi persoanelor din comunitati defavorizate acces la educatie si la resursele necesare pentru un trai mai bun.

In acest context,  in urma cu peste 3 ani, am lansat „We Care Together”, un program intern  aparut din dorinta de a oferi persoanelor vulnerabile, in special copiilor, acces la educatie si la dezvoltarea de abilitati absolut necesare pentru un viitor si un job mai bun. „We Care Together” a fost gandit pentru a permite colegilor sa se implice in a ajuta si pentru a oferi suport in contracararea unor realitati dure cu care se confrunta societatea din care facem parte, realitati accentuate de pandemie:

  • rata abandonului scolar a crescut dramatic, media fiind de 15,6%, cu un procent aproape dublu in mediul rural (de 26%),
  • fenomenul analfabetismului functional afecteaza aproximativ 45% dintre tinerii romani, chiar daca sunt inca in scoala
  • accesul limitat la educatie face si ca nivelul competentelor digitale sa fie extrem de scazut, doar 10% din populatie avand competente digitale mai inalte, in timp ce 90% din locurile de munca din UE presupun detinerea unor asemenea abilitati pentru majoritatea joburilor disponibile, indiferent de domeniul sau profesia de care vorbim.

Toate aceste situatii complexe sunt abordate prin parteneriate strategice incheiate cu 15 ONG-uri si prin implicarea activa a colegilor nostri din SG GSC care isi dedica timp si expertiza  pentru a-i inspira si sustine pe cei mai putin norocosi dintre noi.

Nu este de mirare ca, anul trecut, prin implicarea partenerilor si colegilor nostri, rezultatele „We Care Together” au depasit obiectivele initiale. Activitatile sustinute prin intermediul acestui proiect umbrela au influentat in bine peste 150.000 de beneficiari, de la copii sau adulti din categorii defavorizate, la persoane din minoritati in risc de excluziune sociala si economica sau la persoane cu handicap.  In plus, peste 1.000 de colegi s-au implicat activ in peste 300 de sesiuni special gandite impreuna cu ONG-urile, pentru a inspira si oferi noi abilitati si perspective beneficiarilor participanti in fiecare proiect.

Datorita acestor rezultate nesperat de bune, suntem incantati sa anuntam ca programul nostru „We Care Together” a primit o binemeritata recunoastere prin intermediul a doua premii. Prima distinctie, „ CSR Initiative of the year”, a fost acordata in cadrul Romanian Business Services Forum & Awards organizat de catre The Diplomat & Outsourcing Today. Cea de-a doua distinctie, „ Business Leader in CSR”, a fost acordata de catre ABSL.

Cea de-a 9-a editie a Romanian Business Services Forum & Awards, organizata de catre The Diplomat & Outsourcing Today, este unul dintre cele mai cunoscute evenimente ale industriei romanesti de business outsourcing, lansat pentru a oferi recunoastere excelentei din sectorul national de business outsouring. Premiul acordat pentru programul „We Care Together” se bazeaza pe angajamentul nostru remarcabil de a sustine educatia.

ABSL Awards Gala este un alt eveniment cunoscut de la noi care celebreaza contributia remarcabila a companiilor din sectorul local de outsourcing. Anul acesta, ABSL a sarbatorit cea de-a 8-a editie a galei iar recunoasterea „Business Leader in CSR” a fost acordata pe baza faptului ca programul nostru a creat ecosisteme educationale durabile care favorizeaza dezvoltarea persoanelor dezavantajate din zonele rurale.

Aceste premii ne onoreaza si ne bucura in egala masura fiind o confirmare a faptului ca efortul si implicarea tuturor in acest program au facut din «We Care Together» o initiativa semnificativa, cu rezultate cu impact semnificativ in viata beneficiarilor. Suntem constienti ca accesul la educatie si la o viata mai buna pentru persoanele vulnerabile necesita o implicare continua. Tocmai de aceea, ne propunem sa ne depasim constant realizarile cu sprijinul ONG-urilor partenere.“, a declarat Roxana Patrascu, Head of Communication and Citizenship.

Sa continuam sa lucram impreuna pentru a crea un viitor mai bun si mai durabil pentru generatiile viitoare!

ALTE EVENIMENTE CARE TE-AR PUTEA INTERESA