DISTRIBUIE PE

Societe Generale European Business Services dotează cu 40 de calculatoare laboratoarele IT din județele Gorj și Prahova

Citește în continuare

Dăm un Byte de Ajutor

Dăm un Byte de Ajutor este un program național de educație prin respect față de mediu și solidaritate socială derulat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere. În 2018, Ateliere Fără Frontiere și-a propus, prin intermediul programului Dăm un Byte de Ajutor, să doteze unități educaționale cu 450 de echipamente IT (în medie 15 pentru fiecare școală), oferind astfel acces la o educație modernă și la o dezvoltare optimă a deprinderilor lor pentru 30 de unități educaționale, 6.000 de copii și tineri și sprijinind peste 350 de profesori în demersul lor educațional.

Societe Generale European Business Services a ales să dea un Byte de ajutor în județele Gorj și Prahova

Beneficiarii care vor folosi cele 15 calculatoare sunt: 52 elevi de la Școala Primară Galbenu; 63 elevi de la Școala Gimnazială Cernădia, dar și 25 cadre didactice care predau la cele 2 unități școlare. Majoritatea elevilor acestor școli provin din familii sărace și vulnerabile iar mai mult de 60% sunt de etnie romă. Aceștia sunt săraci nu doar în termeni legați de nivelul consumului privat ci și în termeni legați de consumul de bunuri, servicii și utilități publice. De asemenea acestora le lipseşte informaţia, încrederea, abilităţile şi capacitatea de a-şi schimba propria viaţă şi, de aceea, au nevoie de sprijin şi direcţionare de-a lungul unui proces de descoperire a propriei puteri, de identificare a nevoilor concrete şi a soluţiilor de rezolvare a unei părţi a acestora. Cele 15 calculatoare vor fi folosite în procesul instructiv-educativ, atât în cadrul orelor de informatică cât și la celelalte discipline, ele vor aduce un plus de informație necesară atât elevilor cât și cadrelor didactice.

Asociația ROI-Centrul pentru Adolescenți Urlați, din județul Prahova, a primit 15 calculatoare pentru a susține diverse activități, inclusiv proiectele unui grup de inițiativă comunitară, ale cărui întâlniri sunt găzduite de Casa de Cultură Urlați. Aici, cu sprijinul elevilor voluntari, funcționează un club IT unde se vor desfășura diverse activități precum educație online pentru adolescenți și tineri, 12-18 ani, în special cei dezavantajați, dar nu numai. 20-30 de elevi sunt cooptați pentru a lucra pe tematici de tipul:cum folosim internetul, cum învățăm online, cum folosim social media, cum evaluăm informațiile, cum detectăm fake news, cum folosim calculatorul în scop profesional - prezentări, emailuri, anunturi, cercetare pentru proiecte, coding pentru elevii interesati, de asemenea elevii voluntari îi vor iniția pe vârstnici în utilizarea computerului.

“Am ales să contribuim la acest program pentru că îmbină câteva direcții în care noi am decis să ne implicăm: educație, integrare profesională și folosirea resurselor într-un mod sustenabil. Responsabilitatea socială face parte din ADN-ul nostru de aceea încercăm să fim aproape de comunități, să identificăm cei mai buni parteneri și cauzele care ne determină să luptăm pentru ele. În ultimii ani am donat în permanență echipamente IT către Ateliere Fără Frontiere, doar anul acesta am dat peste 100 de echipamente IT. Însă prin proiectul Dăm un Byte de Ajutor am decis să mergem mai departe și să contribuim financiar la recondiționarea de echipamente IT și echiparea lor cu software-ul potrivit pentru școlile dezavantajate din România.”

ROXANA PATRASCU
COMMUNICATION AND PR MANAGER

Școala Gimnazială Apostolache, județul Prahova funcționează cu un efectiv de 10 clase, respectiv 222 de elevi. Deși dispune de un cabinet de informatică, acesta este dotat cu calculatoare uzate fizic si moral, cu performanta scazută, fiind de generație 2003, cu memorie RAM de 256 Mb, care răspund foarte greu cerințelor. Peste 75 % su din elevii școlii provin din familii cu venituri sub nivelul minim pe economie, copii în familiile cărora ambii părinți nu au un loc de muncă stabil - implicit venituri sigure - sau numai unul dintre ei este angajat cu contract pe perioadă nedeterminată. Cele 15 calculatoare primite sunt utile pentru pentru a putea desfășura în condiții cât mai aproape de normal orele de TIC, dar și pentru derularea altor proiectece necesită folosirea computerului.

În contextul rural din România, în care mulți copii sunt afectați de sărăcie, educația poate reprezenta șansa acestor copii de a deveni competitivi pe piața muncii în vederea facilitării unei incluziuni sociale reale. De aceea, nu doar accesul la o instituție de învățământ determină participarea la actul educațional, ci și condițiile existente în cadrul acestora, respectiv dotările de care dispune școala, materialele didactice/instrumentele moderne prin care se transmite informația.

MAI MULTE ARTICOLE RELEVANTE

Internal Startup Call interviu

17 Oct 2018

Suntem încântați să anunțăm că programul Internal Startup Call este un mare succes pentru colegii noști implicați. Printre cele 6 companii alese…

Societe Generale European Business Services dotează cu 40 de calculatoare laboratoarele IT din județele Gorj și Prahova

5 Mai 2018

Dăm un Byte de Ajutor Dăm un Byte de Ajutor este un program național de educație prin…

Coaching, leadership si performanță

17 Oct 2018

Tot mai mulți lideri și antreprenori din întreaga lume utilizează coachingul atât…