DISTRIBUIE PE

Societe Generale European Business Services primeste recunoastere pentru eforturile sale de responsabilitate sociala

Societe Generale European Business Services primeste recunoastere pentru eforturile sale de responsabilitate sociala

Citește în continuare

Citește în continuare

Pentru noi, la Societe Generale European Business Services, a fost intotdeauna foarte important sa avem un impact pozitiv asupra societatii si asupra mediului, ajutand comunitati vulnerabile si aplicand masuri durabile in spatiile de lucru. Toate aceste eforturi  sunt acum rasplatite de comunitatea de afaceri si CSR din Romania.

Astfel, anuntam cu mare placere ca lupta impotriva schimbarilor climatice ne-a fost recunoscuta de industrie, deoarece am primit premiul Business Leader in CSR la Gala Premiilor ABSL din luna mai. Este al doilea an consecutiv cand SG EBS este premiat pentru angajamentul sau in zona de CSR.

Acest premiu celebreaza eforturile care au fost investite de-a lungul unui an intreg in programul intern de sustenabilitate, “Reduce, Collect, Recycle and Breath” de catre echipele SG EBS in parteneriat cu ONG-ul Ateliere fara Frontiere (AFF).

Prin aceasta initiativa, SG EBS si-a redus amprenta de carbon si a imbunatatit strategia de waste management, prin colectarea selectiva a echipamentului nefolosit si re-includerea echipamentelor electrice si electronice in ciclul economic, promovand in acelasi timp un comportament sustenabil.

Proiectul a avut rezultate remarcabile :

  • Mai mult de 10 tone de eWaste au fost colectate (pornind de la 0 kg inainte), ceea ce s-a transpus de reducerea amprentei de carbon cu 774 456,32 kg de CO2, echivalentul cantitatii ce poate fi absorbita intr-o zi de 39 344 731 de copaci sau a 134 844 de masini care nu circula intr-o zi ;
  • Mai mult de 2500 de echipamente IT colectate, reparate si donate scolilor din comunitati vulnerabile ;
  • Reducerea amprentei de carbon cu 7,2 tone/ luna si reducerea cu 36% a consumului de electricitate raportat la fiecare angajat ;

In plus, SG EBS a primit in luna iunie inca un premiul foarte important pentru eforturile continue in zona de CSR. In cadrul Romanian CSR Awards, organizat de CSR Media, compania a primit locul 3 in categoria Sanatate, cu proiectul BI Elias, unul dintre cele mai longevive proiecte CSR ale SG EBS.

In cadrul acestui proiect ambitios dezvoltat pentru un domeniu atat de plin de provocari, voluntarii SG EBS, impreuna cu ONG-ul Passe-par-Nous au dedicat, din martie 2018, peste 1.000 de ore din timpul lor pentru analizarea documentelor existente, pentru a trage concluzii si recomandari de optimizare pentru Spitalul Universitar de Urgenta Elias.

Voluntarii au analizat, definit si optimizat peste 170 de procese. Unicitatea acestei initiative vine din faptul ca este primul proiect care vizeaza sa ajute spitalul sa imbunatateasca intregul flux de lucru in beneficiul tuturor pacientilor si al personalului spitalului, pe langa simpla constructie a unei noi sectii.

Este al doilea an consecutiv in care proiectul BI Elias este recunoscut ca un exemplu de excelenta in Citizenship, cu premiul CSR Initiative of the Year, din anul 2019, primit in cadrul Business Services Forum Awards.

SG EBS va continua sa se concentreze pe activitatea de CSR, prin toate cele 3 directii (Susteinability, Diversity & Inclusion, Citizenship), creand noi oportunitati de a impacta pozitiv comunitatea.

ALTE EVENIMENTE CARE TE-AR PUTEA INTERESA