DISTRIBUIE PE

Societe Generale European Business Services sprijină educația IT din România prin parteneriatul cu școala ACADEMY + PLUS

Societe Generale European Business Services sprijină educația IT din România prin parteneriatul cu școala ACADEMY + PLUS

Citește în continuare

Citește în continuare

UPDATE

Ieri, 13 Decembrie, a avut loc ceremonia de inaugurare a scolii Academy+Plus din Bucuresti. Evenimentul a avut loc la sediul CCIFER in prezenta HE Michèle RAMIS, Ambasadorul Frantei in Romania, Dl. Francois Coste, Presedintele CCIFER, dar si a jurnalistilor din zona de business.

Din partea noastra, au fost prezenti Philippe Garcet, CEO SG EBS si Olivier Hecq, Head of SSC IT. Olivier a tinut si un discurs despre parteneriatul nostru cu Academy+Plus si despre impicarea SG EBS in educatia IT din Romania.

Scoala din Bucuresti a avut peste 4,000 de de aplicanti pentru programul gratiut de traning, iar dupa 5 luni de lucru, Academy+Plus a ales 140 de participanti ce vor intra in programul scolii pentru a deveni programatori.

Le uram mult succes si vom fi alaturi de ei pe tot parcursul programul printr-o initiativa de mentorat sustinuta de colegii nostri din divizia de IT.

COMUNICAT DE PRESA

Societe Generale European Business Services (SG EBS), parte din grupul internațional Societe Generale anunță un parteneriat cu ACADEMY + PLUS, o școală de programare, gratuită, deschisă din acest an și în București.

Cu peste 1.000 de angajați în România, centrul oferă servicii profesionale în domenii precum Finanțe, Resurse Umane, Know Your Customers (KYC) și IT pentru întreg Grupul Societe Generale. 30% din aceste servicii sunt reprezentate de divizia de IT, iar planul de dezvoltare al companiei vizează majorarea ponderii serviciilor IT în viitorul apropiat.

Într-un mediu dimanic, cu multe provocări pentru companiile care vor să recruteze ingineri IT talentați, Societe Generale European Business Services a luat decizia de a se implica în educația în IT din România. Primul pas în această direcție îl reprezintă parteneriatul cu ACADEMY+PLUS încheiat de divizia IT a SG EBS și care începând de anul acesta, este Platinum Parter al școlii.

Școala de programare IT, gratuită, a fost lansată în anul 2014 în Cluj-Napoca din parteneriatul cu prestigioasa Ecole 42, iar anul acesta a ajuns și în București. Fondată de omul de afaceri francez Xavier Niel, Ecole 42 este unul dintre cele mai îndrăznețe programe de educație profesională din lume.

Desi pentru admitere candidaților nu li se cer diplome, aceștia trebuie să treacă printr-un proces de selecție riguros, menit să identifice persoane cu potențial și cu motivația necesară să învețe programare. Totodată, prin faptul că este gratuită, școala oferă șanse egale elevilor de liceu, studenților și profesioniștilor. Spre deosebire de alte programe educaționale, Academy + Plus creează un mediu în care educația se bazează pe provocări practice, încurajând învățarea prin proiecte individuale și de grup, dezvoltarea abilităților de analiză, dar și crearea unei comunități IT puternice în România. Viziunea școlii este de a deveni un jucător important în ecosistemul industriei IT din România, stimulând oamenii să învețe limbaje de programare și contribuind la creșterea forței de muncă IT.

În calitatea sa de Platinum Partner al Academy + Plus, rolul centrului de servicii IT este de a sprijini elevii să învețe limbaje de programare aflate la mare căutare în rândul firmelor care activează în domeniul IT din România. Modul în care echipa IT va atinge acest obiectiv include mentorat și îndrumare pentru un lot de elevi care vor intra în cele din urmă în industria IT.

„Ne bucurăm de apariția unui program de formare în care oamenii sunt instruiți după standardele din industrie. Suntem conștienți de faptul că singura modalitate de a evolua individual, dar și în industria în care activăm este de a investi în oameni. Prin urmare, anul acesta, în contextul planurilor noastre de dezvoltare, parteneriatul cu Academy + Plus reprezintă un pas suplimentar spre atingerea acestui obiectiv. De asemenea, susținând oameni care provin din medii diferite, vom putea crea diversitate în echipele noastre. Suntem încrezători că împreună cu mentorii noștri vom putea crea contextul necesar pentru a stimula pasiunea studenților pentru IT și pentru a crea noi locuri de muncă în centrul nostru de servicii. De asemenea, faptul că angajații noștri sunt interesați să îndrume oamenii la începutul studiilor spre o carieră în domeniul IT este un semn de maturitate al echipei, iar eu mă bucur întotdeauna de astfel de inițiative”, a declarat

Olivier Hecq, Head of Centrul de Servicii IT
din Societe Generale European Business Services

„Suntem în prezent la sfârșitul procesului de selecție din București. Am avut peste 4500 de candidați pentru 120 de locuri. Până acum candidații din București au obținut cele mai bune rezultate la examenele de admitere din toată rețeaua noastră de școli, ceea ce ne demonstrează încă o data cât de mult potențial are țara noastră în domeniul IT. O scoala de programare, gratuită și finanțată de companii este un model nou în România. Totuși, în ciuda acestui fapt, Societe Generale European Business Services s-a dovedit a fi un partener important prin susținerea fermă a eforturile noastre. Sprijinul lor a contribuit major la decizia noastră de deschidere a Academy + Plus în București de anul acesta și, împreună cu candidații noștri și viitorii studenți, suntem recunoscători că au avut încredere în noi. De asemenea, salutăm eforturile lor de a-și asuma o responsabilitate socială într-o chestiune care este atât de importantă pentru dezvoltarea industriei IT, aflată în continuă creștere în țara noastră”, a declarat despre Societe Generale European Business Services

Daniela Buscan, Director Program Academy + Plus București

Societe Generale European Business Services a fost fondată în 2011 ca centru de servicii pentru grupul Societe Generale. Compania oferă servicii profesionale de înaltă calitate în diverse domenii de activitate pentru entitățile Grupului din întreaga lume: finanțe/contabilitate, resurse umane, IT și Corporate Operations. În anul 2016, Societe Generale European Business Services a primit premiul de excelență pentru cea mai rapidă creștere în cadrul Romanian Outsourcing Awards.

Pentru mai multe detalii ne puteți urmări pe LinkedIn @socgen-com, Facebook @SocieteGeneraleEBS si pe site-ul www.sgebs.ro

Persoana de contact: Patrascu Roxana, Communication and Public Relation Manager, email: ionela-roxana.patrascu@socgen.com, telefon: 0733 552 851

ALTE EVENIMENTE CARE TE-AR PUTEA INTERESA