DISTRIBUIE PE

Societe Generale European Business Services sprijină Predau Viitor, un proiect al Asociației Techsoup

Societe Generale European Business Services sprijină Predau Viitor, un proiect al Asociației Techsoup

Citește în continuare

Citește în continuare

Facem parte din Predau Viitor, cel mai renumit proiect din portofoliul Techsoup. Proiectul este un program gratuit dedicat cadrelor didactice care doresc să înțeleagă mediul IT și să fie la curent cu toate noutățile din acest domeniu. Este primul accelerator în predarea științelor informatice din România și un program multianual format din profesori de Computer Science remarcabili, care sunt dispuși să transforme învățământul școlar public.

Implicarea SG EBS în acest proiect are trei componente: un webinar, un bootcamp și un program de granturi pentru proiecte create și coordonate de profesori pentru studenții lor. Proiectul a debutat in iunie, când compania a organizat un webinar despre Robotic Process Automation. Webinarul a avut ca tema « Introducere in RPA » și a adunat mai mult de 90 de cadre didactice participante. Înregistrarea webinarului este disponibilă pe www.predauviitor.ro și este deja folosită de profesori pentru introducerea a le prezenta si elevilor conceptele de RPA și machine learning.

In septembrie proiectul a continuat cu un bootcamp de 2 ore în birourile SG EBS pe tema Bank of the Future. Andrei Badila și Nicolas Boitout au prezentat principalele schimbări determinate de noile tehnologii în industria bancară. 25 de profesori IT au fost prezenți la întâlnire.

În noiembrie, compania a donat 4.250 de euro pentru proiecte care îi ajută pe elevi să-și dezvolte un proiect IT real și să-și completeze abilitățile de codare cu munca în echipă și abilități de dezvoltare a aplicatiilor ca produse. Profesorii din proiectul Predau Viitor au aplicat cu diverse proiecte, iar un juriu format din reprezentanți ai SG EBS, Fundația Româno-Americană și Fundația Comunitară București au ales cele mai potrivite initiative pentru finanțare.

Cele 5 proiecte alese de juriu care vor fi susținute de SG EBS până la sfârșitul anului școlar curent (iunie 2018) vor avea loc în 7 licee din Onești, Râmnicu-Vâlcea, București, Cluj-Napoca, Oradea și Satu Mare.

445 de studenți, începând de la clasa a cincea până la anii de vârstă de liceu, vor beneficia de proiectele și activitățile create de profesorii lor și susținute de SG EBS.