DISTRIBUIE PE

Indiferent de sezon, voluntariatul, implicarea în a face bine rămân trăsături puternice atât ale ADN-ului nostru personal, cât și al companiei!

Indiferent de sezon, voluntariatul, implicarea în a face bine rămân trăsături puternice atât ale ADN-ului nostru personal, cât și al companiei!

Citește în continuare

Citește în continuare

Indiferent de momentul din an, scopul nostru, de a avea un impact pozitiv asupra societății și de a crea un viitor mai bun pentru comunitățile vulnerabile, a fost transformat cu succes în realitate cu ajutorul colegilor noștri.

În prima jumătate a anului 2022, am reușit să desfășurăm în jur de 100 de activități de voluntariat cu ajutorul a peste 700 de colegi, acțiuni desfășurate în beneficiul copiilor români, persoanelor cu dizabilități de vedere sau în nevoie, cadrelor didactice sau familiilor refugiate în țara noastră din zonele de conflict.

De exemplu, în martie și aprilie, colegii noștri și compania și-au unit forțele pentru a strânge donații pentru programele UNICEF dedicate ajutorării copiilor ucraineni refugiați și a familiilor acestora pe durata șederii lor în țara noastră.

Iar eforturile noastre de a-i sprijini pe cei mai puțin norocoși au continuat în ciuda contextului pandemic, chiar și în timpul lunilor de vară, colegii ajutând personalul Crucea Roșie – filiala sector 6 să selecteze donațiile trimise pentru refugiați sau persoane aflate în nevoie ori implicându-se în implementarea activităților menite să îi ajute pe acești oameni vulnerabili.

În ceea ce privește educația, împreună cu FDP Protagonisti în Educație sau World Vision România, am ajutat copii din familii defavorizate sau din zone cu acces redus la informație să țină pasul cu școala și să învețe noi abilități (prin lecții online de engleză, sau despre cum poți să lucrezi și să colaborezi mai bine în echipă, cum să comunici asertiv ori să oferi feedback într-o manieră constructivă sau cum să faci o prezentare bună și să vorbești mai bine în public). Pe lângă aceste lucruri, împreună cu Junior Achievement România, parte din programul educațional „Job Incubator”, am ajutat peste 3.000 de elevi de liceu să învețe mai multe despre mediul de lucru, despre diferite profesii pe care le-ar putea urma în viitor și despre modalități prin care își pot alege o carieră potrivită și își pot crește șansele de angajare.

De Ziua Copilului, cu implicarea colegilor noștri, am reușit să strângem jucării și obiecte educative pentru peste 200 de copii în nevoie aflați în grija asociației FDP “Protagoniști în Educație”, cadouri surpriză care le-au adus un zâmbet și mai multă încredere în susținerea pe care comunitatea le-o poate oferi.

De asemenea, în cadrul „Lunii CSR”, colegii au avut ocazia să participe la un webinar special despre voluntariat, organizat împreună cu fundațiile Progress și World Vision România. În cadrul acestui atelier, prin exemple, experiențe personale și statistici, colegii au aflat mai multe despre cât de importantă și cât de multă diferență poate aduce chiar și o implicare punctuală într-o acțiune de voluntariat, aflând în același timp informații despre situația voluntariatului din România.

Grija pentru natură și pentru dezvoltarea unor comportamente prietenoase cu mediul au continuat, în prima jumătate a anului, să fie unele dintre punctele centrale de interes atât pentru colegi, cât și pentru companie, cu proiecte de optimizare a consumului de resurse, webinarii despre idei eco/ verzi (în luna iunie, dedicată CSR-ului), sau acțiuni de igienizare a naturii, precum cea organizată împreună cu Let’s Do It, Romania! unde peste 100 de colegi au contribuit la curățarea unor zone de pe Valea Argeșului.

Societe Generale Global Solution Center România va continua să considere CSR-ul drept direcție strategică de business și să se implice în inițiative din această zonă cu ajutorul fiecăruia dintre stream-urile sale (Environmental Sustainability, Diversitate și Incluziune, Citizenship, Sustainable IT și Sustainable Finance) pentru a contribui la crearea de noi oportunități și a avea un impact pozitiv asupra comunității din care face parte.

Suntem împreună pentru un viitor mai bun și durabil, având în vedere că bunătatea este singura investiție care nu eșuează niciodată!

ALTE EVENIMENTE CARE TE-AR PUTEA INTERESA