DISTRIBUIE PE

SG EBS Transformation through Continuous Improvement & Innovation

SG EBS Transformation through Continuous Improvement & Innovation

Citește în continuare

Citește în continuare

Cultura de Continuous Improvement a aparut in SGEBS acum 4 ani, cand ne-am decis sa schimbam viitorul Centrului de Servicii, standardizand procesele si imbunatatiindu-le pentru binele clientilor.

Inca de la inceput, una dintre directiile strategice principale in  SG EBS a fost aceea de a oferi servicii de calitate si imbunatatiri continue.  Cultura de Continuous Improvement a fost sprijinita pe toate nivelele, incepand de la nivelul operational pana la nivelul de management.  Echipele au fost incluse in Lean Six Sigma Yellow, Green si Black Belt training workshop-uri.

In prezent in SG EBS avem o echipa de Continuous Improvement Project Management care se concentreaza pe trei directii principale: HR, FIN si servicii IT oferite clientiilor nostri.

In tot acest timp, ambitia echipelor noastre a fost sa promoveze spiritul de imbunatatire continua in cadrul companiei, sa foloseasca instrumentele Lean Six Sigma pentru a imbunatati serviciile noastre astfel incat sa devenim un centru de excelenta.

In 2015, 60% dintre angajati au fost introdusi si instruiti in bazele Lean Six Sigma Yellow Belt, urmand ca  in 2016 sa avem 80% din angajati instruiti.

In paralel, am dezvoltat  programul IDEA, care incurajeaza pe toata lumea sa vina cu idei pentru imbunatatirea proceselor. Sunt acceptate ideile care contribuie la cresterea eficientei operationale si  imbunatatirea calitatii serviciilor si experientei oferite clientilor. Implicarea activa a angajatilor are un impact pozitiv asupra motivatiei prin participarea la schimbarea modului de lucru standardizat. In  faza de implementare, echipele sunt instruite de catre managerii de proiect, care evalueaza beneficiile si impactul  in proces si ajuta echipele sa ajunga in faza de implementare. Contributiile sunt recunoscute si rasplatite dupa inchiderea proiectului.

In 2015, am primit 400 de idei; am implementat 70% din ele, care s-au tradus in eficientizarea timpului de lucru cu 600 de ore.

In 2016 ne propunem  ca  50 % din angajati sa trimita si sa implementeze macar o idee.

Tocmai de aceea, livrarea de servicii de calitate nu mai este o provocare atat de mare, deoarece  ideile noi genereaza inovatie, iar  inovatia genereaza  initiative cu un impact mare.

Echipa de HR Continuous Improvement lucreaza indeaproape cu departamentele interne pe diferite initiative :

  • Sesiunea de Six Sigma Yellow Belt se adreseaza tuturor angajatiilor pentru a ii introduce in metodologia Lean Six Sigma, pentru a genera idei de imbunatatire a proceselor si de a fi un suport constant pentru echipelele lor.
  • Programul IDEA de generare si implementare a initiativelor de imbunatatire pe toate nivelele, incurajeaza toti angajatii sa trimita idei, care vor fi rasplatite trimestrial in timpul intalnirilor de celebrare.
  • Prin proiectele de Mentoring Lean Six Sigma Yellow Belt & Green Belt ne dorim sa imbunatatim calitatea serviciilor si sa ajutam echipa sa puna in practica elementele invatate in timpul Trainingurilor LSS; scopul nostru este de a folosi metodologia Lean Six Sigma pentru a aduce imbunatitiri semnificative si de a ii inspira si pe altii sa demareze proiecte similare.
  • Alte initiative coordonate cu managementul SG EBS si angajatii: Quality workshops, Operational assessments, Process auditing etc.

La SG EBS, Continuous Improvement Project Managers a inspirat echipele sa vina cu o imbunatatire constanta in fiecare zi,  sa gandeasca outside the box, sa experimenteze si sa nu le fie frica sa iasa din zona de confort pentru a gasi solutii inovative.

Urmatorul nivel catre care SGEBS se indreapta este Inovatie si Automatizare pentru activitatile tranzactionale, un camp catre care intregul Shared Service Center se indreapta. Prin automatizare ne referim la folosirea noilor tehnologii pentru activitatiile alese si sa folosim Lean ca un al doilea layer pentru a testa si standardiza practicile de management.

Schimbarile aparute in organizatie vor afecta viziuanea asupra profilului angajatului pe care compania il va recruta in viitor. Daca vrei sa ramai la curent cu subiectul, urmareste in continuare postarile noastre .

                                                          by     SG EBS – SSC HR Continuous Improvement Team

 

ALTE EVENIMENTE CARE TE-AR PUTEA INTERESA