Vești bune aduse de stream-ul de Citizenship: noi premii ne-au fost decernate de industria din care facem parte pentru implicarea în dezvoltarea educației comunităților locale!
Citește în continuare
Anii pandemici ne-au ajutat să conștientizăm și mai mult faptul că avem nevoie de unitate și de colaborare între noi, că în situații difficile este nevoie să fim alături de cei mai puțin avantajați și să ajutăm copiii defavorizați să rămână în școală pentru a-și dezvolta în continuare abilitățile. Am reușit să depășim obstacolele ridicate inclusiv de distanța fizică, să ne adaptăm la modul de online și să ne readaptăm la cel fizic, obținând rezultate bune nu doar la nivel de business, dar și în ceea ce privește zona de CSR.
Eforturile noastre au generat un real impact pozitiv contribuind la susținerea dezvoltării comunităților în care ne-am implicat și ne-au încurajat să continuăm și să facem mai mult și mai bine. O dovada recentă este oferită de cele două premii importante pe care le-am primit din partea industriei în care activăm pentru proiectul “Code Hero” pe care l-am implementat împreună cu partenerii noștri de la Cartea Daliei, una dintre asociațiile alături de care contruim proiecte educaționale sustenabile care sunt capabile să genereze un impact pe termen lung.
Ediția din 2021 a programului “Hack the Future” a ajutat peste 1.400 de copii din România, cu vârste între 9 și 13 ani, din zone rurale sau urbane mici, să își dezvolte abilitățile digitale pentru a avea în viitor șanse mai bune de angajare și o viață mai bună ca adulți. Pentru a face acest lucru, proiectul a oferit lecții gratuite online pe parcursul cărora copiii au învățat de la voluntari special pregătiți atât cunoștințe din zona digitală și de programare (lecții de programare cu Scratch), cât și din sfera soft skills (noțiuni de siguranță în mediul online și despre fenomenul de cyberbullying, despre vorbitul în public, despre cum poți face o prezentare bună, cum să oferi feedback în mod constructiv și să lucrezi în echipă etc).
Peste 1.400 de ore de predare au fost investite în proiect, activitatea fiind asigurată de 219 de voluntari care au ajutat 115 grupe de copii să învețe și aplice lucruri noi, dezvoltându-și atât baza de cunoștințe, cât și gândirea critică. Pentru a asigura transmiterea celor mai valoroase cunoștințe în cel mai bun și prietenos mod pentru copii, curricula folosită în cadrul lecțiilor online de programare a fost cea dezvoltată de Harvard Graduate School of Education.
Revenind la premiile primite pentru proiectul Hack the Future, prima distinctie, „Business Leader in CSR” ne-a fost decernată în cadrul ABSL Awards Gala, cea mai importantă competiție românească dedicată sectorului de outsourcing, competiție în cadrul căreia, pentru al treilea an la rând, Societe Generale Global Solution Centre România a primit această recunoaștere pentru implicarea intensă avută în zona de CSR.
Cel de-al doilea premiu, „CSR initiative of the Year”, ne-a fost decernat în cadrul Galeide Premiere organizate de Romanian Outsourcing and Share Services o altă competiție importantă a sectorului național de business outsourcing în care companiile își înscriu proiectele de CSR pentru a obține recunoașterea specialiștilor și a mediului local de afaceri.
Societe Generale Global Solution Centre România și-a asumat la nivel de strategie de business implicarea susținută în activități de CSR, prin intermediul stream-urilor sale (care se ocupă de zone precum: Environmental Sustainability, Diversity & Inclusion, Citizenship, Sustainable IT sau Sustainable Finance) și crearea de noi oportunități menite să aibă un impact pozitiv, real și semnificativ, asupra dezvoltării comunităților din care facem parte.
Tocmai de aceea, și în viitor, vom continua la nivel de companie să lucrăm împreună pentru a construi un viitor mai bun și sustenabil, având în vedere că faptele bune sunt singura investiție care nu își pierde valoarea.
ALTE EVENIMENTE CARE TE-AR PUTEA INTERESA