DISTRIBUIE PE

Noutăți de pe frontul faptelor bune: peste 1.000 de colegi s-au alăturat deja eforturilor noastre de a face bine în primele 7 luni ale anului

Noutăți de pe frontul faptelor bune: peste 1.000 de colegi s-au alăturat deja eforturilor noastre de a face bine în primele 7 luni ale anului

Citește în continuare

Citește în continuare

Tradiția voluntariatului a prins rădăcini tot mai puternice cu fiecare an care a trecut, tot mai mulți colegi făcându-și timp pentru a-i învăța și inspira pe cei mai puțin norocoși, pentru a dona, a planta, a dona sânge sau a învăța cum pot proteja mai bine resursele, despre schimbările climatice și despre cum pot scădea impactul propriilor acțiuni asupra mediului înconjurător.

În primele șapte luni ale acestui an, peste 1.000 de colegi și-au făcut loc în program pentru a deveni voluntari în peste 150 de activități organizate, alături de ONG-urile noastre partenere, pentru a proteja mediul sau a ajuta copii ori cadre didactice din zone cu acces redus la informație să țină pasul cu școala și să învețe lucruri noi, ori pentru a susține persoane cu dizabilități sau aflate în nevoie să își dezvolte îndemânarea și cunoștințele.  

 

Spre exemplu, împreună cu Asociația pentru Dezvoltare Urbană am început cursurile Academiei ARIS, un program educațional hibrid adresat persoanelor cu dizabilități care doresc să învețe lucruri noi sau să își perfecționeze competențele necesare creșterii șanselor de angajare sau de obținere a unui loc de muncă mai bun. Iar împreună cu A.M.A.I.S. am susținut persoanele nevăzătoare în exersarea abilităților și a cunoștințelor necesare realizării activităților de zi cu zi și a dobândirii unui stil de viață indepenedent, facilitând în același timp contexte de socializare menite să-i aducă împreună pe tipici și pe cei cu abilități diferite pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă într-o societate puțin accesibilizată, despre ajutorul care poate fi oferit și despre posibile soluții.

 

De asemenea, pentru a ușura povara celor mai puțin norocoși, am continuat să ne unim forțele cu Crucea Roșie – filiala sector 6, cu asociațiile Ana și Copiii, A.V.E sau FDP – Protagoniști în educație, punând mână de la mână pentru a strânge lucruri de primă necesitate pentru cei mici sau pentru familiile lor, implicându-ne, de asemenea, alături de echipele asociațiilor în eforturile de sortare a donațiilor primite sau în implementarea de activități menite să îi ajute pe cei vulnerabili.

Spre exemplu, de Ziua Națională a Lecturii am strâns un fond de carte nouă dedicat școlilor și grădinițelor susținute prin proiectele A.V.E., implicându-ne și în sesiuni de lectură la clasă, iar de Ziua Copilului peste 200 de colegi au ajutat la strângerea de jucării și jocuri educative pentru 300 de copii mai puțin norocoși aflați în grija asociației FDP – Protagoniști în educație.

 

Iar lucrurile nu s-au oprit aici. În ceea ce privește educația, una dintre zonele principale pe care le susținem la nivel de companie, împreună cu ONG-uri precum ETIC (Simplon România), World Vision sau fundația Progress ne-am implicat activ în a ajuta copii din zone rurale sau urbane mici, din familii cu posibilități limitate, să își completeze cunoștințele de la școală cu noțiuni despre educația financiară, obiceiuri sustenabile, despre bullying și cyberbullying, despre cyber security și comunicare asertivă, despre feedback și lucru în echipă sau despre cum să vorbești în public, cum să faci o prezentare bună sau să îți cultivi calitățile de lider.

 

Un mare accent a fost pus pe cultivarea abilităților digitale și ale bazelor programării sau dezvoltării gândirii critice atât de necesare găsirii unui loc bun de muncă în viitoarea piață a muncii. Alături de fundația Progress, peste 1.000 de copii din zone rurale au făcut cunoștință cu programarea cu ajutorul kit-urilor Arduino. Iar impreună cu asociația Cartea Daliei, de-a lungul a peste 1.300 de ore de predare, peste 1.000 de copiii au dobândit cunoștințe de bază de programare în Scratch, învățând totodată, în funcție de nivelul avut, mai multe despre A.I., Machine Learning și IoT sau cum să lucreze în Python și C++.

 

În plus, alături de Junior Achievement România, liceeni din întreaga țară au aflat de la colegii noștri despre cum își pot identifica pasiunile și punctele forte și alege o viitoare profesie în funcție de ele sau despre ce cunoștințe și experiență este nevoie pentru a-și construi o carieră în anumite domenii ori pentru profesii interesante, dar mai puțin cunoscute. Prin intermediul atelierelor online și ale sesiunilor de „Întrebări și răspunsuri”, aproape 3.000 de elevi au fost consiliați în carieră, aflând lucruri noi și răspunsuri la întrebările avute de-a lungul a peste 100 de ore de voluntariat.

 

Sesiunile de predare au fost completate și de activități fizice de voluntariat în cadrul cărora colegii, indiferent de profesie sau de vechimea în carieră, și-au unit forțele pentru a participa la recondiționarea unor școli sau sedii în care se desfășurau activități educaționale. Spre exemplu, ambasadorii CSR din companie împreună cu echipa noastră de top management și-au unit eforturile pentru a vărui o școală din mediul rural aflată în grjia fundației World Vision România, pregătind-o să întâmpine micii elevi în noul an de studiu. Iar echipa unui alt departament din companie a contribuit la recondiționarea sediului asociației FDP, văruindu-l și oferind susținere în amenajarea sa pentru a-l face încă și mai primitor pentru copiii care îi trec pragul.

 

În plus, în cadrul lunii iunie, devenită deja tradiționala “CSR Month” în companie, am organizat prima ediție a “CSR Fest”, un eveniment în cadrul căruia colegii au avut ocazia să cunoască echipele ONG-urilor partenere alături de care au lucrat, să participe la ateliere susținute de echipele asociațiilor partenere pentru a învăța cum pot contribui la scăderea analfabetismului funcțional, pentru a înțelege mai bine provocările persoanelor cu dizabilități de vedere sau pentru a rezolva probleme concrete din comunitățile rurale împreună cu copii care trăiesc în ele.

 

O atenție deosebită a fost acordată fenomenului încălzirii globale, peste 100 de colegi învățând în cadrul seminariilor interactive “Climate Fresk”, împreună cu facilitatori din companie și ai asociației Climatosfera, mai multe despre implicațiile schimbărilor climatice, despre impactul avut de acțiunile noastre din fiecare zi și despre cum putem proteja resursele, natura și ne putem scădea amprenta de carbon.

 

Societe Generale Global Solution Centre România va continua să considere CSR-ul drept direcție strategică de business și să se implice în inițiative din această zonă cu ajutorul fiecăruia dintre stream-urile sale (Environmental Sustainability, Diversitate și Incluziune, Citizenship, Sustainable IT și Sustainable Finance) pentru a contribui la crearea de noi oportunități și a avea un impact pozitiv asupra comunității din care face parte.

 

ALTE EVENIMENTE CARE TE-AR PUTEA INTERESA