DISTRIBUIE PE

Program de finanțare – Academia de Educație pentru Persoane cu Dizabilități

Program de finanțare – Academia de Educație pentru Persoane cu Dizabilități

Citește în continuare

Citește în continuare

UPDATE:

Vă mulțumim pentru proiectele depuse și pentru inițiativele valoroase pe care le desfășurați pentru susținerea educației și a integrării persoanelor cu dizabilități.

Dintre propunerile valoroase primite, în urma jurizării interne, a fost desemnat câștigător proiectul „Academia ARIS” înscris de către Pro-Civic / Asociația pentru Dezvoltare Urbană, asociație care va primi un e-mail oficial cu toate detaliile necesare pentru începerea colaborării.

Felicitări participanților! Ne pare rău că nu am putut fi alături de toate inițiativele primite, dar sperăm că vom aduce un plus de suport prin susținerea beneficiarilor din acest proiect.

Societe Generale Global Solution Centre lansează o nouă ediție a programului său de finanțare ce vizează susținerea proiectelor dezvoltate de către organizații neguvernamentale din România.

Obiectivul programului este de a sprijini financiar initiațivele create de ONG-uri din România pentru a sprijini dezvoltarea educațională a persoanelor cu dizabilități în acord cu cerințele existente pe piața muncii, pentru a completa abilitățile acestora cu unele adaptate nevoilor pieței și a le crește șansele viitoare de angajare.

Programul se adresează organizațiilor neguvernamentale din România care au expertiză în educație și capacitatea de a organiza programe de formare dedicate persoanelor cu dizabilități și vizează colaborarea în vederea constituirii unui program de instruire, personalizat și gratuit, prin care acestea să își dezvolte aptitudinile necesare pentru a fi integrați în forța de muncă digitală de astăzi, stimulând creșterea profesională și personală.

Bugetul programului pentru anul 2022 este de maxim 40.000 euro.

Criterii de eligibilitate

Programul este destinat exclusiv organizațiilor neguvernamentale, fără scop lucrativ, înființate legal și cu sediul în România. De asemenea, organizațiile trebuie să facă dovada deciziei de acceptare a înregistrarii în registrul entităților / unităților de cult pentru care se acordă deducerea fiscală (Registrul ANAF).

Pentru a fi considerate eligibile, proiectele trebuie cumulativ să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

  • Relevanță față de program – Pentru a fi considerate eligibile, proiectele primite în cadrul Programului trebuie să corespundă obiectivului programului și să se încadreze în domeniul de acțiune al acestuia (criteriu eliminatoriu);
  • Impact– Obiectivele și rezultatele proiectelor sunt specifice, identificate în mod clar, măsurate și raportate și contribuie la rezolvarea sau ameliorarea problemei/ nevoii identificate; Iar planul de implementare al propunerii de proiect este împărțit în etape clare, cu termene (milestones) și corelat cu complexitatea activităților;
  • Experiența solicitantului – ONG deține experiență dovedită în crearea de programe dedicate persoanelor cu dizabilități;
  • Beneficari – Beneficiarii proiectelor sunt persoane cu dizabilități.
  • Localizare – Toate activitățile unui proiect trebuie să se desfășoare în România;
  • Buget – Suma solicitată se încadrează în suma disponibilă prin acest call de finanțare și este dedicată în procent de cel puțin 75% exclusiv activităților din cadrul proiectului.

Perioada de depunere este 11.10.2022 – 01.11.2022.

Câștigătorul proiectului va fi anunțat în această secțiune pe 11.11.2022.

Toate detaliile despre procesul de depunere a proiectelor sunt disponibile în Ghidul Solicitantului_ Academia de Educație pentru Persoane cu Dizabilități_program de finantare

Alte documente necesare:

Anexa 1 – Cerere de finantare

COMPLIANCE ASESSMENT RO

Anexa 2 – Bugetul proiectului

Notă de Informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal